Abonnementsartikel

Mens salget af entreprenørmaskiner generelt har været faldende, er salget øget i Ringe Maskinforretning

Ringe Maskinforretning går imod strømmen, når det gælder salget af entreprenørmaskiner. For mens salget for hele branchen har været faldende det seneste års tid, kan Ringe-forretningen melde om en stærk stigning.

Det er en udvikling, forretningen både tilskriver et nyt importørsamarbejde og stærk service samt landbrugets stigende efterspørgsel efter mindre entreprenørmaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye samarbejde startede for et års tid siden, efter at Scantruck A/S overtog importen af Case entreprenørmaskiner i Danmark. Samtidig gik virksomheden i gang med at etablere et salgs- og servicenet over hele landet.

Men på Fyn fik Ringe Maskinforretning lov at fortsætte med det salg og den service af Case entreprenørmaskiner, der var indledt i 1986.

Forklaringen på den fynske undtagelse er, at Ringe Maskinforretning havde en meget stærk position på det fynske marked. Det er en position, som det siden er lykkedes at udbygge.

- I takt med det stigende salg har vi også kunnet øge vores reservedelslager. Og det, vi ikke har på lager, kan vi skaffe fra et nyt hovedlager i Skive fra den ene dag til den anden. Dertil kommer, at Fyn ikke er større, end vi kan være hos en hvilken som helst kunde i løbet af meget kort tid. Det tæller også i dag, hvor det er kostbart, hvis en maskine står stille på grund af nedbrud, siger direktør Jens Jacob Andersen, der er anden generation i Ringe Maskinforretning.

Landbrug og service

Jens Jacob Andersen fortæller, at det stigende salg af entreprenørmaskiner først og fremmest gælder mindre maskiner – primært rendegravere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kunderne er ikke alene mange entreprenører, håndværkere og industrivirksomheder. Det er også i stigende grad landmænd, som køber rendegravere, siger han.

- Forklaringen er, at landbrugenes størrelse konstant vokser. I takt med de stadigt større landbrug øges også behovet for større maskiner. Hvor vi tidligere ofte så landbruget købe brugte maskiner, køber de i dag ofte nye. Og vi kan allerede nu se, at ikke så få landbrug rent faktisk bruger rendegraverne mere end entreprenørvirksomhederne, siger Jens Jacob Andersen.

- Med de nye Case CX gravemaskiner fra 1,6 til 80 ton vil vi kunne styrke vores position også inden for det område, siger Jens Jacob Andersen.

- Og i forhold til de kunder, som har behov for de store og stærke maskiner, ser vi en meget spændende og udviklende fremtid i møde, siger Jens Jacob Andersen, Ringe Maskinforretning.