Abonnementsartikel

To dla-medlemmer forhandler om fusion efter købet af en del af KFK

De to medlemmer af den lokale andel, Skjern Å Andel og Ringkøbingegnens Andels Grovvareforening, har indledt forhandlinger om fusion, skriver De Bergske Blade.

Den nye fusion skal træde i kraft 1. december 2002, og som udgangspunkt bliver omsætningen 800 millioner kroner, medarbejdertallet bliver 100, og der bliver 2.500 andelshavere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til Børsen siger forretningsfører i Skjern Å Andel, Carsten Lauridsen, at der ved en fuldstændig fusion i hvert fald kan spares omkostninger på 5-10 millioner kroner.

Fusionen skal forhandles på plads af et udvalg, som består af de to forretningsførere plus nogle få bestyrelsesmedlemmer.

Baggrunden for fusionsplanerne er de to foreningers medvirken ved købet af en del af KFK. Indtil Konkurrencestyrelsen har behandlet købet, holdes det hemmeligt, hvilke dele af KFK, der er tale om. En vurdering går dog på, at det er KFKs svinefoderfabrik i Ringkøbing, som de to foreninger skal overtage.

Skjern Å Andel har hovedsæde i Borris og aktivitet fem steder. RAG har hovedkontor i Hee og har otte afdelinger tilbage, når afdelingen i Kloster lukker 1. november.