Stenderup Maskiner A/S har lanceret en ny rundballepresser fra italienske Gallignani.

Den nye presser har fået modelbetegnelsen Gallignani Xeon og afløser de tidligere modeller 9300 og 9250.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den er som sine forgængere en fastkammerpreser. Kombinationen af ruller og bælter sikrer ifølge Stenderup Maskiner en meget høj ballevægt, ligesom det giver mulighed for at presse halm selv midt på dagen på de varmeste sommerdage, hvor strået er meget varmt.

Den nye presser har fået et helt nyt design, hvor grønne farver har vundet indpas hos de orange Gallignani-farver.

Ligeledes er der ifølge Stenderup Maskiner sket en lang række forbedringer på maskinen.

Tekniske ændringer

Speedlife-snorbindingssystem, som Gallignani har patent på, er nu med fire snore. Bindingen af ballen starter automatisk og sker hurtigere end tidligere. Presseren kan også leveres med netbinding.

Pick-up"en har en bredde på 2,2 meter. Sidesnegle hjælper med at justere skåret i forhold til kammerets bredde. Der er monteret en bremseplade, som forbedrer arbejdet med kortstrået materiale. En selvnivellerende pick-up sikrer ifølge Stenderup Maskiner en effektiv og skånsom behandling af afgrøderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye Xeon har fem rækker opsamlerfjedre på dens pick-up, hvilket er en række mere end på den tidligere model. Pick-up-rørene på den nye Gallignani Xeon er lejret i kuglelejer, som skulle sikre en meget længere levetid og mindre vedligeholdelse.

Individuelle behov

Den nye Xeon giver muligheden for at vælge imellem net, garn eller folie, så maskinen kan tilpasses det behov, som brugeren måtte have.

Ifølge Stenderup Maskiner har Gallignani ved udviklingen af den nye Xeon gjort alt for at gøre arbejdet for traktorføreren så nemt som muligt.

- Den fuldautomatiske styring på maskinen klarer hele processen, lige fra starten, binding af ballen, aflægning af ballen, lukning af kammeret og klargøring til at køre igen.

Presseren har eget hydraulikanlæg i et lukket kredsløb, ligesom der er et automatisk smøresystem til kæder og tandhjul.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gammel import

Igennem 25 år har Stenderup Maskiner A/S importeret og forhandlet pressere fra italienske Gallignani. Fra begyndelsen bestod importen af højtrykspressere, da det på den tid var småballer, der blev fremstillet flest af i Danmark.

Siden gjorde udviklingen, at markedet hurtigt slog over i rundballepressere, hvilket også skete for Gallignani og Stenderup Maskiner.

Hos Gallignani produceres stadigt højtrykspressere, som efterspørges visse steder i verden, men hovedvægten ligger ifølge Stenderup Maskiner helt klart på rundballepessere.