Abonnementsartikel

Det er med stor interesse, vi har læst brugertesten på Gyllingnæs af CLAAS Lexion 480.

Lexion 480-mejetærskeren kommer fra CLAAS-fabrikken i Harsewinkel, hvor Lexion-serien har været produceret siden 1996.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I artiklen efterlyser John Mikkelsen en forbedring af vindens løftehøjde, specielt under høst af raps direkte på roden. På maskiner til 2003-høsten vil løftehøjden på vinden være forøget med 160 millimeter, så trykning af afgrøden undgås.

At fingrene skal indstilles på begge sider af riglen (kun 9,00 meter) skyldes, at belastningen på kulissestyr i lejesæd bliver så stor, at der opstår skader på styrearmene. Ved indstilling i begge sider er belastningen halveret.

John Mikkelsens har også en bøn om at gøre serviceringen af følere til returgods og udbyttemåler lettere. Det er normalt ikke nødvendig at rense følerne hver dag. Der kan ofte høstes tre-fire dage eller mere, inden følerne skal renses. Systemet skal selv bede om at få følerne renset, og opdateret følsomhed.

At kraften på motoren ikke er 30 hk mere skyldes, at vi forlanger lang levetid på transmissionerne. Hvis vi går ud over disse grænser, vil der opstå skader. I år 2002 er det motoren, som er begrænsningen. Sidste år var det rotorerne på grund af fugt og grønne afgrøder. Næste år er det måske soldkassen.

Der er altid en grænse. CLAAS beskriver Lexion 480 som en 40 tons maskine i hvede, og det overholder 480"erne, også under tømning med snitter tilkoblet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Placering af kontakten til tømning med foden kan flyttes efter ønske. At kontakten ikke er placeret i kørehåndtaget skyldes, at samme hånd i forvejen betjener alle skærebordsfunktioner og fremdrift. Venstre ben bliver "koldt", når det ikke bruges.

Vedrørende afmontering af tilløbsplan er der gjort, hvad der er teknisk muligt for at lette denne service. Blandt andet ved at dæksel og stenfælde kan vippes ned på hængsler, og at tilløbsplanet er delt på midten. Man kan trække tilløbsplanet frem under indføringskanalen. Tidsforbrug til afmontering er cirka fem minutter.

Har du efter denne læsning fået yderligere interesse i Lexion-mejetærskerne fra CLAAS, er du velkommen til at kontakte, din nærmeste CLAAS-forhandler. Yderligere oplysninger om CLAAS-produkter og CLAAS-forhandlere findes på hjemmesiden www.lmb.dk