Abonnementsartikel

DLG og Svenska Lantmännen er tæt på at købe KFKs datterselskab, Svenska Foder

Svenska Foder, der er KFKs datterselskab og sidste år omsatte for1,5 mia. kroner, forventes opkøbt af DLG og Svenska Lantmännen i fællesskab.

Det vil formentlig blive i et selskab, hvor DLG bliver hovedaktionær og Svenska Lantmännen får mindre end 50 procent af aktierne af hensyn til de svenske konkurrencemyndigheder, skriver Børsen, der citerer Dagens Industri. Svenska Lantmännen omsætter allerede for over 20. mia. kroner, hvilket er 70 procent af grovvaremarkedet i Sverige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da DLG og andre danske selskaber købte KFK-aktiviteter for milliarder, oplyste KFK, at "der pågår forhandlinger om salg af Svenska Foder." Selskabet har en femtedel af det svenske marked.

Asbjørn Børsting, DLGs topchef, udtaler til Børsen:

- Vi har den gode regel, at når det handler om børsnoterede selskaber, så henviser vi dertil – og kommenterer slet ikke. Jeg kan ikke sige noget.

Alt i alt peger det på en fusion mellem Danmarks og Sveriges største grovvareselskaber. DLG og Svenska Lantmännen samarbejder i forvejen. De har selskaber sammen og er også begge storaktionærer i Hedegaard A/S.

- Det er ikke nogen naturlov, at man i alle brancher skal fusionere sine totalforretninger. Vi er glad for det samarbejde, vi har med Svenska Lantmännen, siger Asbjørn Børsting, der på sigt forventer, at fødevarevirksomhederne bliver mere nordiske.