Abonnementsartikel

Overvældende fremmøde til orienteringsaften på Bygholm Landbrugsskole

Omkring 80 interesserede var mødt op til efterårsorienteringsmøde på Bygholm Landbrugsskole.

Cirka 50 kom for at høre mere om Modul 2 på Bygholm Landbrugsskole. Der er lige nu en meget stor søgning til det Modul 2 hold, som begynder 6. januar 2003.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På nuværende tidspunkt er der tilmeldt 80 elever, hvoraf 27 procent er piger.

- Med den interesse, der var til orienteringsmødet, forventer vi et modul 2 hold på op mod 100 elever, udtaler Gitte Grønbæk, forstander på Bygholm Landbrugsskole.

- Vi har indtryk af, at de unge vælger skole efter det faglige niveau i uddannelsen. Og på Bygholm er det faglige indhold i undervisningen i fokus. Vi har tætte relationer både til landbrug, som udnytter nyeste viden og til lokale landboforeninger, hvilket bruges som inspiration i undervisningen, fortsætter hun.

Med baggrund i det store antal elever på modul 2 holdet til januar vil det være muligt at oprette klasser, hvor eleverne kan specialisere sig indenfor henholdsvis svin, kvæg, planter samt en klasse, hvor man kan vælge en kombination af svin og planter.

Leje af bærbar PC

De fremmødte elever fik svar på mange spørgsmål vedrørende modul 2 på Bygholm Landbrugsskole. Der var blandt andet en del interesse omkring muligheden for at leje en bærbar PC de sidste 4 måneder af modul 2. Et tilbud skolen havde stor succes med på det foregående modul 2 hold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fordelen ved at have en computer til rådighed blev kraftigt understreget af Mads Rubow, som gik på modul 2 i foråret.

- Jeg kunne ikke noget med en computer, inden jeg startede på modul 2, men nu er jeg faktisk utrolig glad for computeren som et redskab til at søge information med. Man er jo online altid, og kan altid finde relevant information, siger Mads Rubow.

De fleste af de øvrige fremmødte ønskede at høre mere om især agrarøkonomuddannelsen, hvor næste hold først begynder i september 2003.