I et hjørne af Dronning Margrethe Hallen stod fra morgenstunden på LIB-messens åbningsdag en enorm mejetærsker pakket ind som om der var tale om en happening af den kendte indpakningskunstner Cristo.

Anledningen til, at maskinen var skjult under den hvide dug, var, at AgroTrac viste den nydesignede mejetærskermodel M306 frem for første gang på en dansk udstilling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salgschef Philip Lemvig Højer, AgroTrac, forestod højtideligheden og indledte med at lade dugen falde, så den store, røde maskine lod sig åbenbare i hele sin nydesignede pragt for den interesserede skare på AgroTrac-standen.

Derefter gennemgik Philip L. Højer en række af de væsentlige nyheder på M306.

- Laverda har 130 års jubilæum til næste år, men det forhindrer ikke, at fabrikken er med på udviklingen. Således er M306 lanceret i år, og det samme er en ny femrysters bjergmaskine, sagde Philip L. Højer.

Han tilføjede, at fabrikken også har lanceret nye rundballe- og storballepressere.

Kendte principper

- Den nye M306 bygger på de kendte Laverda-principper som driftssikkerhed, enkelhed, servicevenlighed og høj kapacitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skærebordet er med schumacher-skær. Motoren er en nyudviklet Caterpillar-motor med 305 hestekræfter og god brændstoføkonomi. Generatoren er også blevet større for at kunne trække de mange lys med videre.

Kabinen er ny med luftaffjedret sæde, armlæn med betjeningsknapper. Der er et 12 volt køleskab til kolde drikkevarer. Til- og frakobling foregår elektronisk.

- M306 er en af de eneste mejetærskere med to tærskesystemer i den samme maskine, fremhævede Philip Højer.

- Det øger muligheden for at høste forskellige afgrøder under tørre eller våde betingelser og på forskellige kontinenter, sagde han.

Stor tank

Philip L. Højer fremhævede også, at M306 har en meget jævn indføring af afgrøden, som giver et effektivt tærskearbejde og belaster lejer og motor minimalt. Desuden følger skærebordet terrænet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også den nemme adgang til de vitale dele blev fremhævet og demonstreret ved præsentationen, hvor hele siden af mejetærskeren blev åbnet med et snuptag.

Tanken er øget til 9.000 liter, og tømmehastigheden er 105 liter i sekundet, hvilket betyder, at hele tanken kan tømmes på kun et minut og 40 sekunder.

Det er desuden blevet nemmere at tømme i store kornvogne, idet tømmesneglen er forlænget med en meter. Den er nu fem meter lang og kan tømme i op til fire meters højde.