Fra en overgang, da der var to importører, er importen af Horsch-såteknik nu struktureret med Stroco-agro ved Hammel som eneimportør og Vilsgaard på Mors som forhandler, der dækker det nordlige Jylland og Norge.

- Ligesom her i landet er der også i Norge en stigende interesse for reduceret jordbearbejdning, og vi har allerede sendt den første såmaskine til Norge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nordmændenes interesse for Horsch skyldes ikke mindst de tyske maskiners meget kompakte konstruktion, hvor transportbredden kan reduceres til et minimum. Det gør dem velegnede til de snævre norske veje og passager igennem diger og hegn, siger Kresten Vilsgaard, Vilsgaard A/S på Mors.

For Vilsgaard er handel med norske landmænd ikke noget nyt fænomen.

- Vi har igennem flere år haft gode kontakter til Norge, og specielt brugte plove har været lidt af et salgshit, men vi har også eksporteret andre maskiner til vores nordiske nabo, siger Kresten Vilsgaard.

Et liv med vogne

Vilsgaard ansatte i foråret Niels Dahl, der kom fra en stilling som forretningsfører hos SAK.

- Niels har været inden for branchen i 20 år og kan derfor give de kunder, som tænker på at udskifte – eller investere i nyt - udstyr til udkørsel af gylle en særdeles kompetent rådgivning, siger Kresten Vilsgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med min erfaring og viden kender jeg de faldgruber, som landmanden eller maskinstationen kan falde i, når der skal investeres i materiel til håndtering af gylle. I mange tilfælde er det millioninvesteringer, vi taler om, og her er det vigtigt, at kundens behov og forventninger analyseres og bearbejdes, inden slutsedlen skrives under.

- Kun derved skabes der et godt tillidsforhold imellem kunde og forhandler, og i sidste ende en fornuftig forretning for begge parter, siger Niels Dahl, der ud over materiel til håndtering af gylle også står for salget af Horsch-såteknik i Nordjylland.

Satser på danske vogne

Vilsgaard er medlem af Maskinhandler Indkøbsringen og koncentrerer sig derfor om de to danskbyggede gyllevogne fra Samson og Kimadan.

- Herudover forhandlere vi også gyllevognene fra det belgiske firma Joskin. I modsætning til de to danske fabrikanter, som udelukkende arbejder med vogne, der læsses med separate pumper, eller som er selvlæssende ved hjælp af centrifugalpumper, arbejder Joskin med vakuumvogne.

- Fra den belgiske fabrik tilbyder vi desuden en serie af meget kraftige tipvogne, tilføjer Kresten Vilsgaard.