Abonnementsartikel

Det danske bioteknologiske forskningscenter BRIC får Kristian Helin som direktør

Biotech Research & Innovation Centre, BRIC, der er Danmarks bioteknologiske forskningscenter udnævnte 25. november 2002 Kristian Helin som ny direktør.

Den 40-årige Kristian Helin tiltræder ifølge Børsen efter nytår, hvor han får til opgave at sætte det endnu uåbnede center på Europas forskningskort.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg skal være med til at sørge for, at vi med BRIC får et dansk forskningscenter, der skal blive et af de mest anerkendte og kompetente i Europa, siger den nye direktør til Børsen.

Han har en Ph.D. i molekylærbiologi og kommer fra en lederstilling ved et forskningscenter i Milano.

- BRIC får med Kristian Helins tiltrædelse de bedste forudsætninger for at leve op til bestyrelsens ambitiøse målsætninger for vækst og forskningskvalitet, sagde Claus Bræstrup, BRICs bestyrelsesformand og koncernchef i H. Lundbeck, ved offentliggørelsen.

Bag etableringen af BRIC, der skal være en slagkraftig forskningsenhed, som samler private og offentlige forskningsinstitutioner i et nyt center, står mange kendte institutioner.

Det er Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Danmarks Teknologiske Universitet, Forskningscenter Risø, Hovedstadens Sygehusfællesskab og Københavns Universitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Centret, der bygges midt i København, skal stå færdig i 2005. Til den tid forventes centrets årlige budget at være på 100 mio. kroner.

Forskningsresultaterne forventes at komme både den danske sundhedssektor og den bioteknologiske industri i Danmark til gode.