Abonnementsartikel

Bogballe A/S præsenterer ved dette års Agromek en ny linie af handelsgødningsspredere

Ved Agromek 2003 præsenterer Bogballe en ny linie af spredere med fokus på høj kapacitet, spredeteknisk nøjagtighed og brugervenligt design i forbindelse med betjening og rengøring.

M3Wbase og M3Wplus er handelsgødningsspredere fra Bogballe A/S, der produceres i henholdsvis 1.500 liter og 1.800 liter basismaskiner. Alle M3W-spredere har integrerede vejeceller og er forsynet med det elektroniske styresystem Calibrator uniq.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sprederne er opbygget omkring et kraftigt chassis og en stabil vejeramme og kan modulopbygges efter behov, hvilket giver mulighed for kapacitetsforøgelse af basismaskinen, hvis landmandens behov øges.

- Med et beholdervolumen fra 1.500 liter op til 4.050 liter er M3W-linien markedets absolut største liftophængte handelsgødningsspredere med integreret vejeteknik. Kapacitetsmæssigt matcher M3W ejendomsstørrelser, der hidtil har betragtet en bugseret spreder som det mest naturlige valg af gødningsspreder, mener Michael Lond, Bogballes marketingsafdeling.

Forsynet med to vejeceller placeret mellem den parallelle vejeramme og sprederens chassis er M3W en liftophængt højkapacitetsspreder med integreret vejeteknik. Konstruktionen af vejeramme og chassis sikrer ifølge producenten høj nøjagtighed i doseringsmængden (kg/ha).

Yderligere kan doseringsmængden nu indstilles til 40 procent ekstra, standard og 40 procent mindre og dermed tilpasses de skærpede miljøregler. Denne kombination af doseringsindstillinger skulle sikre præcis udbringning af handelsgødning, såsæd og mikrogranulater.

Når det gælder spredning til og fra skel er M3W forsynet med Trend spredesystem, hvor spredeskivernes rotationsretning ændres ved normal- og kantspredning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mindre traktorer

MTrail plus er en ny type undervogn til alle M3 og M3W spredere. MTrail plus giver mulighed for, at selv en mindre traktor kan køre med en stor spreder (4.050 liter) uden, at det stiller krav til liftkapaciteten.

Den har en lasteevne på 4.700 kg, en sporvidde på 190-225 centimeter og påløbsbremser.

Når det gælder lasteevne og stabilitet udmærker MTrail plus sig ved at kunne forsynes med to forskellige dækstørrelser henholdsvis 400 x 15,5 og 400/55 x 22,5. Begge typer hjulstørrelser kan forsynes med hydrauliske bremser.