Abonnementsartikel

Privatejede Mammen Mejeri A/S vest for Viborg har købt Katrineholm Mejeri ved Aalborg

Eksportselskabet Nordex har solgt Katrineholm Mejeri i St. Brøndum mellem Aalborg og Hobro til det lille privatejede mejeri Mammen Mejeri A/S ved Bjeringbro.

Efter, at Nordex i august kørte det sidste parti fetaost fra Katrineholm Mejeri, har byens største produktionsvirksomhed ligget stille med en usikker fremtid foran sig. Nu er fremtiden atter afklaret, da Mammen Mejeri for nylig nåede til enighed med Nordex om overtagelse af mejeriet, og det er de lokale indbyggere ifølge Mejeriforeningens oplysninger godt tilfredse med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skytsbjerg for lille

- Vores nuværende faciliteter på Skytsbjerg Mejeri er ved at være for små til vores blue-produktion, og derfor var det oplagt at slå til, siger Lars Staunsbæk.

Han er er indehaver af Mammen Mejeri sammen med broderen Niels Staunsbæk.

Med Katrineholm får brødrene nu dobbelt så mange kvadratmeter til produktionen af Gondola, Danablu og Blue-light, som afsættes både til hjemmemarkedet og til eksport.

Dele af produktionsapparatet skal overflyttes fra Skytsbjerg, mens situationen for de fem nuværende medarbejdere ikke er endelig afklaret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mammen Mejeri købte i 1991 Skytsbjerg Mejeri af Kløver Mælk. Mejeriet, som har været i drift i over 100 år, søges nu solgt, så Mammens aktiviteter fortsat findes på kun to matrikler med hovedsædet i Mammen.

Mammen i vækst

Over for Mejeriforeningen vil Lars Staunsbæk godt indrømme, at virksomheden har klaret sig rigtig fornuftigt i de senere år. Nyt pakkeri og udskæringsudstyr, som også andre mindre mejerier kan benytte, og senest en kontrakt med ost til Dansk Supermarkeds Engholm-serie har betydet vækst i omsætning og medarbejderstab.

I dag beskæftiger Mammen Mejeri A/S 35 mand, og mejeriets egne leverandører indvejer 47 millioner kg mælk. Endvidere indkøbes yderligere seks millioner kg mælk.

- Og det kan godt blive til mere i de kommende år, vurderer Lars Staunsbæk.