Abonnementsartikel

Vildtforvaltningsrådet anbefaler miljøministeren, at vildsvin fra Tyskland skal have lov til at bosætte sig i Danmark - Danske Svineproducenter raser

Vildtforvaltningsrådet anbefaler nu miljøministeren, at vildsvin fra Tyskland skal have lov til at bosætte sig i Danmark.

Det møder skarpe protester fra Danske Svineproducenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det vil være totalt uansvarligt at tillade en vild bestand af vildsvin i Danmark. Vi har, blandt andet fordi vi ikke har haft nogen vildsvin, kunnet opbygge en eksportsucces, som hvert år hjembringer mellem 25 og 30 milliarder kroner. Hvis vi får svinepest i Danmark, skal tabet gøres op i milliarder, siger Per Bach Laursen, Formand for Danske Svineproducenter.

Vildsvin giver svinepest

Danske Svineproducenter skriver i en pressemeddelelse, at erfaringer fra Tyskland viser, at op mod 60 procent af udbruddene af svinepest skyldes smitte fra vildsvin.

- I Danmark gør man en indsats for, at svin ikke skal få adgang til ubehandlet madaffald og "tyske madpakker". Det vil være umuligt at forhindre, hvis vildsvinene får lov til at bevæge sig frit i den danske natur, siger Per Bach Laursen, Formand for Danske Svineproducenter.

Han forsikrer, at Danske Svineproducenter fortsat vil arbejde for, at der ikke kommer vildsvin i Danmark.

- Vi hverken kan eller vil acceptere, at man vil spille russisk roulette med vores erhverv, siger Per Bach Laursen.