Abonnementsartikel

Amerikanske landmænd vil have EUs GMO-politik indbragt for WTO

Amerikanske landmænd er stærkt fortørnede over forsigtigheden i EU over gensplejsede afgrøder (GMO). De mener der er tale om skjulte handelsbarrierer.

Farm Bureau, der er USAs største landbrugsorganisation med 5,3 millioner medlemmer, lægger pres på Bush-administrationen for at få rejst en sag mod EU i WTO-regi. Det skriver Agriculture Online.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Farm Bureaus leder, Bob Stallmann, har sammen med lokale afdelingsleder i alle 50 stater skrevet til præsident Bush og udtrykt stærk utilfredshed med EUs moratorium. De mener, at EU løber fra løftet om at ophæve moratoriet ved blot at indføre regler, der er så skrappe, at man ikke kan leve op til dem.

- EU skulle have endt dets fire års moratorium på bioteknologi i år, men i stedet for er der blevet indført nye bestemmelser der grundlæggende vil blokere for både import af bioteknologiske produkter og udvikling af bioteknologiske produkter inden for EU, siger Farm Bureau.

Langt de fleste EU-medlemmer har meldt ud, at de ikke vil acceptere gensplejsede produkter, før mærknings- og sporingsprocedurerne er på plads