Abonnementsartikel

Svineproduktionskonsulent og distriktsdyrlæge får hver 25.000 kroner

Ledende svineproduktionskonsulent Hans Knudt Krag, Sønderjysk Svinerådgivning, og distrikts-dyrlæge i Kjellerup Thomas Ebbesen, Landsudvalget for Svin, DS, modtog 6. december 2002 hver 25.000 kr. fra SAKFØS" Fond.

Legaterne blev overrakt af formanden for SAKFØS" Fonds bestyrelse, gårdejer Esben Tue Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begrundelsen for legatet til ledende svineproduktionskonsulent Hans Knudt Krag er, at han er kendt og respekteret i den danske konsulenttjeneste som en idérig, entusiastisk og dynamisk personlighed, der magter at gennemføre sine faglige idéer.

Samt at det er lykkedes ham at udvikle Sønderjysk Svinerådgivning til en virksomhed med god økonomi og udadvendt rådgivning fra en kompetent og alsidig gruppe af rådgivere. Det skyldes ikke mindst hans store erfaring fra en lang række forskellige ansættelser, som landbrugsskolelærer, og i stald- og foderstofvirksomheder, inden han kastede sig over svine-rådgivningen.

- Hans Knudt Krag har gennem en aktiv satsning på kontakter til den nordtyske foderindustri påvirket konkurrencesituationen for foder i Danmark. Det har haft stor betydning for prisfastsættelsen, ikke mindst i det sønderjyske område. Samtidig lever det tyske foder via Hans Knudt Krags rådgivning fuldt op til de danske standarder på kvalitet og næringsstofområdet. Det er utroligt vigtigt, at der fortsat sikres dynamik og konkurrence i foderstofhandlen, og der står stor respekt om Hans Knudt Krags initiativer, sagde Esben Tue Christensen ved overrækkelsen.

Som begrundelse for legatet til distriktsdyrlæge Thomas Ebbesen, understregede Esben Tue Christensen, at Thomas Ebbesen er kendt for sin store personlige gennemslagskraft, der kombineret med hans faglige kompetence og pædagogiske evner får svineproducenterne og deres medarbejdere til at forstå og efterleve selv vanskelige sundhedsfaglige problemstillinger.

- Ud over den respekt, der står om hans arbejde i avls-, opformerings- samt SPF-besætningerne, har Thomas Ebbesen også formået at give betydelige bidrag i generel betydning for dansk svine-produktion på sundhedsområdet. Det så man i særdeleshed i forbindelse med håndteringen af PRRS, hvor han var med til at udvikle og ikke mindst formidle praktisk anvendelige strategier til immunisering og sanering af besætningerne. Det har mange svineproducenter haft stor gavn af de senere år, udtalte bestyrelsesformanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Thomas Ebbesen står i dag som det fyrtårn, der viser vejen for andre svinefagdyrlæger til gavn for svinesektorens strategi - høj effektivitet og sundhed med lavest muligt medicinforbrug, sluttede Esben Tue Christensen.