Abonnementsartikel

Swedish Meats vil koncentrere sig om det svenske marked

Swedish Meats sælger sine aktier i den finske levnedsmiddelkoncern HK Ruokatalo til de svenske bønders LRF, Lantbrukarnas Riksförbund. Samtidig sælges størstedelen af aktierne i det polske selskab Sokolow til netop HK Ruokatalo.

- Salgene er et led i en styrkelse af Swedish Meats finasielle stilling, siger Peter Rasztar, administrerende direktør i Swedish Meats til det svenske blad ATL.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På linje med vores strategi koncentrer vi os om vores svenske hovedvirksomhed og forbedrer vores kassebeholdning med 200 millioner svenske kroner, siger han.

De 100 millioner kommer fra LRF, der har købt aktierne og dermed bliver den næststørste aktionær efter de finske landmænd.

- Aktierne er steget til det dobbelte det seneste år, så Swedish Meats har gjort en god handel. Men det har vi også, da vi har fået forstærket vores position rundt om Østersøen. Både strategisk og finansielt er HK Ruokatalo et godt sted, mener LRFs administrerende direktør, Leif Zetterberg.

Han ser det samtidig som et stort skridt fremad for et samarbejde mellem svenske og finske bønder, der nu kan blive en stærk nordisk aktør.

- Tilsammen ejer vi allerede Talleeg, som er Estlands største kyllingeproducent, siger han til ATL.