Tidligere på året introducerede Tunetanken en helt ny fodersilo med reservekammer, som har vakt så stor interesse, at firmaet nu tilbyder et reservekammersystem til eftermontering i eksisterende Tunetanken fodersiloer.

Med kammeret sikres en fuldstændig tømning af siloen efter princippet først ind - først ud, samtidig med der altid er en foderreserve, der kan bruges indtil siloen fyldes igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Reservekammeret har en kapacitet på cirka 2,5 kubikmeter svarende til cirka 1,7 ton foder.

Reservekammeret er konstrueret som en kegle med et tømmerør i midten og en massestrømsfordeler i silobunden.

Kammeret monteres i bunden af siloen og bevirker, at siloen nu tømmes i to niveauer, som om den var opbygget med to adskilte kamre.

Altid frisk foder

Hermed tømmes tanken fra siden og ned mod kammerets kant, hvor en silo normalt tømmes fra midten. Dette giver ifølge Tunetanken både sikkerhed for en ekstra foderreserve i kammeret, og for at der ikke sætter sig kager af gammelt foder i tanken.

Siloens øverste del tømmes gennem centerrøret, som er ført et stykke op i silokeglen. Når det øverste silokammer er tømt, åbnes et skod til reservekammeret, og samtidig bestilles nyt foder. Herefter begynder tømningen af reservekammeret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kammeret kan anvendes ved alle former for letløbende emner, Det vil sige pillefoder og for eksempel træpiller.

Systemet leveres komplet med skod og ramme klar til brug i forbindelse med fodermaskine eller flexsnegl.

Ifølge Tunetanken er reservekammeret med udtag enkelt at montere, og der medfølger komplet monteringsvejledning med fotos.