Oppositionen og Dansk Folkeparti ønsker at se på konkurrencereglerne for at bremse Arlas ekspansion og give bedre vilkår for de mindre producenter. Nej tak, siger både de små mejerier, detailhandlen og Konkurrencestyrelsen, skriver Jyllands-Posten.

Flertallet uden om regeringen ønsker at finde en vej til at stække Arlas monopollignende status inden for mejeriprodukter. Løsningen er, at de små mejerier skal sikres overlevelse gennem opstramninger i konkurrencelovgivningen. Dansk Folkeparti vil endog ikke udelukke statsstøtte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et andet middel er at lade Konkurrencestyrelsen arbejde med en lavere bagatelgrænse end de 300 millioner kroner, grænsen ligger på i dag, før styrelsen skal vurdere en overtagelse.

Ellers tak

De små mejerier føler dog ikke, at der er behov for ændringer.

- Det er først og fremmes os selv, der må sørge for, at vi overlever ved at lave nogle produkter, som forbrugerne ikke kan undvære, siger Poul Pedersen, mejerichef hos Thise Mejeri til Jyllands-Posten.

Han bakkes op af mejerichefen Leif Friis Jørgensen hos Naturmælk, der også peger på at forbrugerne selv skal opsøge alsidigheden for at der bliver et varieret udbud i butikkerne.

Hos Konkurrencestyrelsen mener man, at de nuværende regler giver tilstrækkelig beskyttelse af markedet.