Abonnementsartikel

I løbet af i år flytter Hardi produktionen fra Tåstrup til Nr. Alslev, og der åbnes ny fabrik i Ungarn med 60 arbejdspladser

I sin rapport for 3. kvartal 2002 meddelte Auriga, at dets datterselskab Hardi International A/S ville foretage yderligere tiltag til forbedring af lønsomheden i selskabet.

I dag har ledelsen af Hardi informeret medarbejderne og Fondsbørsen om de tiltag, der tages.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Følgende vil blive gennemført:

I Tåstrup er der cirka 100 medarbejdere i produktionen, og et væsentligt antal af disse tilbydes beskæftigelse i Nr. Alslev, fremgår det af meddelelsen til Fondsbørsen i dag.

I november 2002 blev cirka 40 produktionsmedarbejdere ud af i dag cirka 450 i Nr. Alslev afskediget på grund af forbedret produktivitet. Disse medarbejdere fratræder i 1. halvår af 2003.

Samlet set vil antallet af medarbejdere i Hardis danske produktion være reduceret med cirka 100 i købet af 2003.

Hardi vurderer, at det koster cirka 13 mio. kr. at flytte og tilpasse medarbejderstaben, hvilket vil påvirke indtjeningen i 2003.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Isoleret set vil tiltaget forbedre Hardis driftsresultat med cirka 25 mio. kr. samtidig med, at den rentebærende gæld på over 100 mio. kr. bliver reduceret. Hertil kommer løbende besparelser i forbindelse med effektiviseringsprocessen.

Tidligere er al montage til Nordeuropa samlet i Nr. Alslev og al montage i Australien i Adelaide.

Ledelsen forventer, at de gennemførte og nu planlagte tiltag igen vil gøre Hardi til en virksomhed med tilfredsstillende indtjening.

Årsresultatet for 2002 samt forventningerne til 2003 bliver offentliggjort den 11. marts 2003 sammen med årsrapporten for Auriga.