Abonnementsartikel

100 kreaturer bliver 23. januar slået ned på grund af fund af BSE i en dansk ko eksporteret til Italien i 1998 - meningsløst, siger Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter i en kommentar

Det har ikke noget med fødevaresikkerhed at gøre, når 100 kreaturer 23. januar bliver slået ned på grund af fund af BSE i en dansk ko eksporteret til Italien i 1998.

Det mener i hvert fald Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, der i en pressemeddelelses udtrykker harme over nedslagningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover skal omkring 50 dyr, der er solgt til levebrug i såvel Danmark som udlandet også findes og slås ned.

Den pågældende besætning fra Skals-området eksporterede i 1998 en kælvekvie til Italien, hvor den blev slagtet i november 2002. Kvien blev født i 1996.

I mellemtiden er besætningen ophørt med mælkeproduktionen. I dag består besætningen udelukkende af kødkvæg med en hel del indkøbte dyr fra andre besætninger.

- Disse indkøbte dyr og deres afkom har på intet tidspunkt haft kontakt til den oprindelige malkekvægbesætning, der var på ejendommen. Derfor kan det heller ikke være på grund af fødevaresikkerheden, at de bliver slået ned og sendt til destruktion, skriver Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Dansk kvæg og Landbrugets Veterinær udvalg har sammen med de veterinære myndigheder snorksovet i timen ved ikke at bruge muligheden for kun at nedslagte den såkaldte fødselskohorte, i takt med EU-regelsæt på BSE-området.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foreningen gør opmærksom på, at en række lande udelukkende anvender fødselskohorten. Senest har Holland fra 1. marts 2003 også besluttet at gå over til denne fremgangsmåde.