Faldende verdensmarkedspriser på fødevarer er en af årsager til, at det overvejende Danish Crown-ejede selskab DAT-Schaub ikke kan leve op til sidste års regnskab, som bød på et plus på bundlinjen på 58,4 millioner kroner.

Årets resultat efter skat er således 10 millioner kroner lavere end sidste årsregnskab og lyder på 48,7 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årets resultat før skat blev 93,7 millioner kroner, hvilket er det bedste hidtil fra virksomheden, men da en væsentlig del af indtjeningen er forekommet i selskaber, som betaler selskabsskat i modsætning til det andelsbeskattede DAT-Schaub a.m.b.a, når årets resultat efter skat ikke op på sidste års slutresultat.

Omsætningen i den internationale koncern var tydeligvis præget af faldende fødevarepriser på verdensmarkedet, og den imponerende omsætningsstigning, som selskabet har præsteret de seneste tre år, er blevet bremset gevaldigt.

I 2000/2001 var omsætningen på 5,898 milliarder kroner, mens den for 2001/2002 lige klemmer sig over seks milliarder kroner med 6,001 milliarder kroner.

Regnskabsåret er det sidste, hvor selskaber som Emborg Foods indgår, idet de to ejere af DAT-Schaub, Danish Crown og TiCan, i foråret 2002 blev enige om, at det fremtidige samarbejde skulle koncentreres om tarmdivisionen - DAT-Schaubs oprindelige kerneområde.

Fordelt på de enkelte divisioner var det netop Emborg Foods, som klarede sig bedst gennem det seneste regnskabsår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trods et fald i omsætningen fra 1,791 milliarder kroner til 1,714 milliarder kroner formåede selskabet at realisere et overskud på bundlinjen på 22,5 millioner kroner mod 21,6 millioner kroner året før.

Slagteriproduktdivisionen var præget af faldende svinekødspriser og havde problemer med afsætningen i fjerkræsafdelingen i forbindelse med udbrud af Newcastle Disease, men formåede at holde omsætningen på 2,7 milliarder kroner.

Resultatet efter skat blev en anelse svagere med et overskud på 7,4 millioner kroner mod 17,5 millioner kroner året forinden.

Tarmdivisionen, som bliver den fortsættende koncern under DAT-Schaub a.m.b.a., har også haft problemer med finanserne.

Omsætningen er ganske vist steget med en fremgang på 180 millioner kroner – nettoomsætningen blev på 1,67 milliarder kroner. Resultatet på bundlinjen var dog svagere end året før og endte på 33,3 millioner kroner mod 43 millioner kroner året forinden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For indeværende år forventer den slankede koncern en omsætning på cirka 1,75 milliarder kroner. Resultatet vil fortsat være påvirket af de lave priser på tarme og protein på verdensmarkedet.