Abonnementsartikel

ØA betragter 2002 som et af de mest spændende år i selskabets historie med fremgang i omsætning, overskud og øget egenkapital

- Omsætningsfremgang, flot bundlinjeresultat og øget egenkapital er de sammenfattende konklusioner fra den kommercielle side af ØAs drift, mens den strukturelle side er præget af overtagelsen af dele af KFK.

Nettoomsætningen blev 1,24 milliarder kroner i 2002, hvilket er en stigning på over 100 millioner kroner i forhold til 2001.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Over de seneste tre år har ØA oplevet en fremgang i omsætningen på 35 procent, oplyser informationschef Kris Vetter, ØA.

ØA-koncernens resultat før afskrivninger og finansiering blev. 66,5 millioner kroner i 2002.Årsresultatet før skat blev på 26,2 millioner kroner. Det er 15 millioner kroner højere end resultatet i 2001.

- Dette er vel at mærke med stigende driftsmæssige afskrivninger, som i 2001 udgjorde 24,5 millioner kroner og 26,1 millioner kroner i 2002.

- Koncernmæssigt kan vi se tilbage på 2002 som et år, hvor et godt driftsresultat med stigende omsætning og et flot bundlinjeresultat er kendetegnende, siger Chr. Junker, administrerende direktør i ØA.

Nye muligheder for ØA

Købet af dele af KFK betyder ifølge Jørgen H. Mikkelsen, formand for ØA, at de fremtidige investeringer vurderes til at blive beskedne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Strukturelt er vi kommet godt ud af købet af KFK. De anlæg, vi har overtaget, passer utrolig godt til den struktur ØA allerede havde før købet af dele af KFK. Og de tilkøbte anlæg passer for størstedelens vedkommende som fod i hose til den struktur, ØA ønsker i fremtiden på Sjælland, Fyn og øerne, siger Jørgen H. Mikkelsen.

- Fra landmandsside er det meget positivt, at det lykkedes for de andelsejede grovvarevirksomheder i Danmark at fastholde KFKs grovvareaktiviteter på danske landmænds hænder, mener han.

Styrket markedsposition

Markedspositionen på Sjælland, Lolland, Falster, Fyn og i Jylland er styrket. Herudover har ØA sammen med DLG købt KFK`s store kornanlæg på havnen i Fredericia.

- Dette anlæg er særdeles velegnet til afsætning og udskibning af blandt andet maltbyg fra Fyn og Jylland på grund af den store vanddybde. Anlægget er veludbygget med tørre- og rensefaciliteter efter tidssvarende standard, siger Jørgen H. Mikkelsen.

På Sjælland har ØA overtaget anlæg i Hårlev, Ubby og Korsør. Disse anlæg vil blive sammenkørt med eksisterende ØA-anlæg i Karise og Kirke Stillinge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nykøbing er nyt hovedsæde for ØAs aktiviteter på Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster med afdelinger i Skørringe, Vålse, Bandholm, Nakskov og Græshave.

Nakskov er handelscenter for ØA-aktiviteter på Vestlolland med Græshave som tilhørende afdeling.

I Nykøbing har ØA desuden overtaget et stort moderne såsædsanlæg.

ØA får med andre ord styrket og øget sin kapacitet på tørre-, rense-, laste- og lagerfaciliteter ganske betydeligt øst for Storebælt.

Også KFK-anlægget på havnen i Odense, samt anlæg i Frankfri og Nyborg er overtaget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Odense er hermed nyt hovedkvarter for ØAs aktiviteter på Fyn, og den moderne foderfabrik i Odense bliver integreret i ØAs fabriksstruktur.