Abonnementsartikel

Besætningsslagtninger i forbindelse med BSE er en skamplet

Dele af dansk landbrug er parate til at anvende 78 millioner på at forbedre landbrugets image. Jeg har et forslag, hvis effekt omgående vil pynte gevaldigt, uden at millionerne behøver rulle.

Det kræver blot, at dem, som beslutter hvorledes Danmark skal agere, når der findes en BSE-positiv ko, køber billet til Saudi-Arabien med henblik på at mødes med dem, som dér i landet træffer beslutninger om import af mejeriprodukter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tyskland og Frankrig, som ikke afliver hele besætningen ved positive BSE-fund, har aldrig haft problemer med deres eksport af mejeriprodukter til Saudi-Arabien.

Holland har netop efter aftale med blandt andet Saudi-Arabien besluttet, at landet med virkning fra 1. marts forlader besætningsnedslagning til fordel for fødselskohortenedslagning.

I følge formanden for Mejeriforeningen, Kaj Ole Pedersen, forventer Saudierne, at Danmark destruerer hele besætningen.

Han mener derfor, at besætningsnedslagning er en billig måde at markedsføre danske mejeriprodukter på. Samtidig erkender han, at man hver gang afliver sunde, raske og risikofrie dyr.

Hvilken skamplet på landbrugets image!

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når andre lande kan opnå Saudiernes accept på en BSE-strategi, som lader langt størstedelen af besætningen leve, er det både pinligt og rystende, at Danmark fastholder den meningsløse besætningsnedslagning.

En ændring vil virkelig score point! Billige og langsigtede point!