Abonnementsartikel

De kinesiske myndigheder stiller nye krav til informationer om gensplejsede sojabønner fra Monsanto - en eksport på syv milliarder kroner er truet

I adskillige år er gensplejsede sojabønner fra producenten Monsanto blevet eksporteret til Kina. Men nu stiller de kinesiske myndigheder nye krav til fødevare- og miljøsikkerheden ved sojabønnerne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Vi har arbejdet sammen med den kinesiske regering for at forstå, hvilke oplysninger de mangler for at vurdere sikkerheden ved sojabønnerne, som i øvrigt er blevet importeret til landet i adskillige år nu, siger Jill Montgomery, talskvinde for Monsanto til Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke småpenge, der står på spil, da den amerikanske eksport af sojabønner til Kina løber op i syv milliarder kroner (1. mia. dollar).

De kinesiske krav kommer efter, at Monsanto i marts 2002 søgte om at få en permanent tilladelse til at indføre gensplejsede sojabønner i Kina.

Amerikanske iagttagere mener at vide, at kinesernes krav ikke kommer til at stå i vejen for den fremtidige eksport af amerikansk GMO-soja.