Abonnementsartikel

John Deere har lanceret en række nye produkter til brug i sprøjtearbejdet

John Deere har introduceret GreenStar-systemet, der sammen med EHC-2-styresystemet angiveligt giver flere valgmuligheder og kontrol med sprøjtearbejdet.

EHC-2-styresystemet er konstrueret til at arbejde sammen med GreenStar-systemet. Det er den samme styreenhed, som anvendes i John Deere-traktorer, -mejertærskere og selvkørende finsnittere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når marksprøjten er forbundet med GreenStar-systemet, kan man se og behandle alle de informationer og de forskrifter, der er gældende for sprøjten på det samme display.

Displayet er ifølge John Deere let at aflæse både i dagslys og i mørke, og alle oplysninger vises via letforståelige menuer.

Erstatter fem enheder

GreenStar-displayet klarer de samme funktioner, som der tidligere skulle fem separate enheder til.

Med terminalen kan man styre doseringen, dråbestørrelsen og væskebeholdningen. Den muliggør også, at man kan programmere hver enkelt sprøjtedyse til et lavt eller højt arbejdstryk. Hvis de indstillede doseringer overskrides under sprøjtearbejdet, lyder der et advarselssignal.

Med GreenStar-systemet kan man gemme vigtige produktivitetsoplysninger, såsom det sprøjtede areal og udbringningsmængden, arbejdstiden, distance og den samlede distance.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endvidere overvåger GreenStar-systemet hele tiden hjulomdrejningerne, flowet, væskebeholdningen, pumpens oliestand og lufttrykket.

Systemet er opbygget, så det er nemt at opgradere til nye sprøjtefunktioner såsom direkte injektion og præcisionsdyrkningssystemer, hvor man kan bruge GPS-satellitnavigation til markdokumentation, styring af variabel dosering og parallelsporing.

Enkel styring

Den nye EHC-2-styreboks er ifølge John Deere den mest avancerede styreenhed, der nogensinde er brugt på en marksprøjte.

Kommunikationen forgår via et CAN-BUS-system, der reducerer antallet af ledninger og samlestik samt sikrer en bedre diagnosticering og en meget bedre funktion.

Systemet er forberedt til fremtiden ved at benytte et standard kommunikationssystem (ISO-11783), der giver mulighed for at kunne udnytte alle de egenskaber på traktorer, der har dette kommunikationssystem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Styreboksen styrer alle sprøjtefunktionerne elektronisk. Dertil kommer, at styreboksen styrer alle bom- og trækstangsfunktionerne el-hydraulisk.