Abonnementsartikel

Blot fem procent af den folkevalgte ledelse af de lokale og regional foreninger i landbruget er kvinder - det skal en konference 15. marts gøre noget ved

Dansk Landbrug har også brug for kvinder i den folkevalgte ledelse af foreningerne. Blot fem procent af den folkevalgte ledelse af de lokale og regional foreninger i landbruget er kvinder. Det skal en konference 15. marts gøre noget ved.

Under titlen Fuld-effekt inviterer Dansk Landbrug til konference om emnet på Vejlby Landbrugsskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi tror på, at flere kvinder i det team-arbejde, som arbejdet i en foreningsbestyrelse er, vil styrke ledelsen af foreningerne. Kvinder tænker ofte i helheder. Foreningerne har brug for at tænke i helheder, skriver Dansk Landbrug i en pressemeddelelse om baggrunden for konferencen.

Formålet med konferencen er at inspirere kvinder til at interessere sig for arbejdet med at lede foreninger i landbruget og eventuelt lade sig vælge til bestyrelsesarbejdet.

Kvinder i netværk

Formålet er også at inspirere mænd til at opfordre kvinder til at være med.

På konferencen er det blandt andet oplæg ved fødevareminister Mariann Fischer Boel, udviklingschef Bolette Christensen, Dansk Industri og Gert Karkov, viceformand i Dansk Landbrug.

Konferencen slutter med, at der nedsættes netværksgrupper, hvis formål er at øge interessen for emnet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Deltagere til konferencen skal tilmelde sig senest 7. marts på Hobro Landbocenter. Både mænd og kvinder er velkomne.