Flere og flere landmænd spørger efter viden om personaleledelse, og derfor påbegynder Landbrugets Rådgivningscenter i næste uge en oplæring af 50 konsulenter.

- Personaleforhold er så vigtigt et område, at landmanden med fuld ret kan forvente, at vi også kan servicere ham med uvildig vejledning, siger Henrik Schelde Andersen, afdelingsleder i Sektion for Efteruddannelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Henrik Schelde Andersen forventer, at der de kommende år vil ske en kraftig stigning i behovet for professionel ledelsesrådgivning og udvikling af lederrollen.

- Personaleledelse er en helt speciel disciplin. Her kan en landmand let komme til kort, selv om han i øvrigt er en dygtig driftsleder på en ejendom, der er udvidet kraftigt, og derfor nu har behov for flere ansatte, siger Henrik Schelde Andersen.

Opkvalificeringen af rådgiverne indledes mandag 24. februar på rådgivningscentret i Skejby, hvor svineproducent Bernhard Mortensen, der driver et landbrug med 1.300 søer og seks ansatte, taler om, hvilke krav han stiller til rådgivning i personaleledelse.