Det storstillede projekt Partnerskab, som skal munde ud i Dansk Landbrugsrådgivning, har allerede en måned før sin opstart 1. april, mistet en del af pusten.

De to landboforeninger LandboCentrum og Patriotisk Selskab har meldt ud, at de ikke ønsker at deltage i fællesskabet bestående af landets landboforeninger og familieforeninger på den ene side og Landbrugets Rådgivningscenter på den anden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter hvad MaskinBladet erfarer, er Aalborg Amts Landboforening også på vej til at melde sig ud af det kommende fællesskab.

- I starten opererede man med en fælles bundlinje, men nu er mere og mere af de gode ting i Partnerskab taget ud, så man står tilbage med den laveste fællesnævner. Det vil vi ikke støtte, siger direktør i Patriotisk Selskab, Jørgen G. Jørgensen.

Ifølge Jørgen G. Jørgensen har de officielle mål med Partnerskab været at udnytte de tilgængelige ressourcer optimalt samt samle de foreningsejede konkurrencekræfter imod fortrinsvis de private revisorer.

- Jeg kan godt støtte de mål, men jeg tror ikke, det rykker en dyt. Der er tale om en lodret idiotisk strategi, som man har igangsat, siger Jørgen G. Jørgensen.

Efter hans opfattelse er den nuværende strategi opbygges således, at alle foreninger kan tilslutte sig målene og fællesskabet. Det burde efter hans opfattelse vendes rundt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udvælgelse

Jørgen G. Jørgensen foreslår en model, hvor Partnerskabet i stedet består af de fem til syv stærkeste landboforeninger, udvalgt efter 20 objektive kriterier – så som effektivitet og brugertilfredshed.

- Andre foreninger skal så med tiden få lov til at blive medlem af fællesskabet. Det er den rigtige fremgangsmåde, fremfører Jørgen G. Jørgensen.

Han mener ikke, at hans forening mister noget ved at stå uden for Partnerskab. Tværtimod.

- Vi undgår at skulle hænge deres skilte op og slipper for at deltage i en masse stormøder, siger Jørgen G. Jørgensen.

Han understreger, at der sidder dygtige folk på Landbrugets Rådgivningscenter (LR), og han regner med også i fremtiden at kunne købe ydelser hos LR.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis vi bliver holdt uden for viden fra LR på grund af, at vi ikke er medlem af Partnerskab, så bliver der ballade, siger Jørgen G. Jørgensen.