Abonnementsartikel

Åbne døre og vinduer i stuehuset tiltrækker også fluerne, der måske netop har forladt en lun mødding eller stald

Der er ingen grund til at lade sig plage af fluer og myg.

Det fastslår firmaet OK Miljø i Tjele, som leverer forskellige løsninger med insektnet til døre og vinduer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi nærmer os igen tiden, da vi kan lade døre og vinduer stå åbne, så boligen kan luftes igennem af lune vinde.

Men fornøjelsen kan være tvivlsom, hvis for eksempel soveværelset summer ubehageligt af myggesværme. Eller hvis kaffebordet omsværmes af fluer, der måske netop har forladt en lun mødding eller svinestald.

- Amerikanerne har vidst det i årevis, og efterhånden finder flere og flere danskere ud af, at insektnet for døre og vinduer er et spørgsmål om livskvalitet. Moderne produktionsmetoder sikrer lette solide konstruktioner af aluminium og glasfibervæv, der uden at skæmme kan tilpasses til alle typer af døre og vinduer, siger Allan Balle, OK Miljø.

Han forklarer, at en insektdør typisk monteres som forsatsdør direkte på karmen, så den fungerer som en almindelig dør med håndtag. En automatisk dørlukker og gummilister sikrer, at døren altid slutter tæt.

Også skydedøre

Til terrasser og havestuer, hvor skydedøre er udbredte, kan man få insektnet, der er skræddersyet til døren og bliver monteret ind- eller udvendigt med hjul i top og bund, så døren let kan skydes frem og tilbage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Samme princip kan anvendes ved sidehængte vinduer, hvor et insektnet monteret i en køreskinne giver ubesværet adgang til at åbne og lukke vinduet. Ved vippevinduer kan løsningen være en lem i netvinduet, eller netvinduet kan ganske simpelt fastholdes med fire til seks "vridere", siger Allan Balle.

Han gør opmærksom på, at insektnet med tiden vil samle støv og snavs, og at der derfor bør vælges en løsning, hvor insektnettet let kan fjernes og rengøres.