Abonnementsartikel

Vejlby Landbrugsskole og DCJ samarbejder om modul 1s

Som et nyt skud på samarbejdet mellem Dansk Center for Jordbrugsuddannelse (DCJ) i Beder/Malling og Vejlby Landbrugsskole i det nordlige Århus udbyder de to skoler til efteråret Modul 1s i landmandsuddannelsen.

Tilslutningen til Modul 1 S har på landsplan været vigende de seneste år, og det er hidtil ikke lykkedes at udbyde en ren Modul 1s-klasse i Århus Amt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den udvikling skal vendes, og i samarbejde har vi grundigt gennemgået undervisningsforløbet og sat os i de unges sted. Resultatet er blevet en ny model for modul 1s, hvor vi både henvender os til de studenter, der vil være landmænd, men også til dem, der vil bruge Modul 1s som en spændende og målrettet indgang til videreuddannelse som for eksempel jordbrugsteknolog, agronom eller dyrlæge, der alle er eksempler på uddannelser, hvor Modul 1s med en blanding af teori og praksis vil være en rigtig god ballast, siger uddannelsesleder Henrik Dethlefsen fra Vejlby Landbrugsskole og inspektør Peter L. Moesgaard, DCJ.

De tilføjer, at samarbejdet skal give de studerende det bedste fra de to skoler. DCJ har de praktiske faciliteter i form af skolelandbrug og maskiner samt erfaring i praktisk undervisning, mens Vejlby har sin styrke i erfaring med undervisning af studenter fra skolens videregående uddannelser.

I praksis vil uddannelsen foregå på begge skoler.

- Med initiativet håber vi at få fat i væsentligt flere studenter fra Østjylland, som ønsker en karriere inden for de grønne uddannelser, siger Henrik Dethlefsen og Peter L. Moesgaard.