Abonnementsartikel

Hydrema på vej med ny dumper i 22 ton-klassen

Hydrema 922C er en helt nykonstrueret 22 ton-dumper.

Ifølge Hydrema er den et resultat af Hydremas kompromisløse udviklings- og kvalitetspolitik og tidens mest innovative teknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinen er baseret på en række af principperne fra den mindre Hydrema 912C, der ifølge Hydrema har stor succes som servicedumper.

Dumperen er opbygget som en knækstyret dumper med tre aksler og bryder på mange områder med de sædvanlige konstruktionsprincipper for dumpere i den størrelse.

- Vi startede med rent bord uden bindinger til andre familiære produkter, og kun på den måde har vi kunnet opnå et resultat, hvor lav egenvægt har været et af de primære mål, siger Hydremas udviklingschef.

Gode terrænegenskaber

Ifølge Hydrema er der ved udviklingen lagt vægt på at opnå ekstremt gode terrænegenskaber også i meget blødt terræn, et meget lavt brændstofforbrug og en hidtil uset stabilitet for dumpere.

- Stabiliteten opnås ved den specielle konstruktion af knækleddet med vægtoverføring, der sikrer stabilitet under alle forhold, også når maskinen er fuldt knækket, oplyser Hydrema.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er en elektronisk styret affjedring og en særdeles rummelig kabine med optimalt udsyn.

Maskinen er forsynet med en fuldelektronisk styret Cummins-motor og ZF ergopower-transmission, og maskinen har et højtydende hydrauliksystem med fire separate hydraulikpumper.

En hel række automatiske funktioner i betjeningen gør sammen med den gode stabilitet, at maskinen er særdeles let at køre og dermed særdeles attraktiv for udlejningsbranchen.

- Resultatet er blevet en brændstofbesparende, stabil 22T dumper - med usædvanlig lav egenvægt, et kraft/vægtforhold bedre end hidtil set og med ekstremt gode terrænegenskaber, lyder det fra Hydrema.

Hydrema 922C bliver første gang præsenteret på messen Intermat 2003 i Paris til maj.