Onsdag 12. marts får skoler landet over besøg af en landmand. Landmanden kommer med en mappe, som fortæller om de undervisnings og oplevelsesmuligheder, der er for skolerne med landbruget, fremgår det af en pressemeddelelse fra Landbrugets Samfundskontakt.

Der er for eksempel mulighed for, at landmanden kommer på skolen med for eksempel undervisningsprojektet Landmand i dag, Projekt Fodspor eller Landbrug on-line. Det er også muligt at besøge et rigtigt landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alene i Aalborg skal 60 skoler besøges. Det klares af landmænd og landbrugsskoleelever. I Vendsyssel er der 30 landmænd om opgaven med at besøge 13 kommuners skoler. I Himmerland skal 90 mapper deles ud.

- Det er vigtigt for de unge at vide, hvor deres mad kommer fra, og hvordan den bliver produceret. Og de unge er interesseret.

- Mangen en landmand er kommet til skolerne af interesse og er gået der fra med en stor glæde efter en dejlig oplevelse med engagerede elever. At få besøg af en rigtig landmand tænder eleverne til en god og aktiv debat, skriver Landbrugets Samfundskontakt.