Abonnementsartikel

Easy-Link har videreudviklet sit styringssystem af markvandingsanlæg, der kan kontrolleres af en mobiltelefon

Easy-Link med base i Rødding har videreudviklet sit styresystem, der er i stand til at kontrollere markvandingsanlæg ved hjælp af en mobiltelefon.

Systemet, der har betegnelsen GSM Styring SCU-M90, egner sig til alle former for fjernstyring af elektriske anlæg og pumper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved hjælp af en mobiltelefon og en SMS-besked kan praktisk talt alle elektriske installationer overvåges og aktiveres eller slukkes.

Modulet fra Easy-Link er opbygget således, at det nemt kan tilsluttes den bestående installation på stedet. Når en tekniker har installeret og programmeret styringen til det aktuelle behov, er anlægget klar til brug.

SMS-beskeder sendes direkte til modulet, når der skal aktiveres eller deaktiveres udstyr, og skulle det ske, at noget afviger fra det normale, vil modulet automatisk afsende en SMS-besked til sin bruger.

Foruden styringen er det eneste, man har brug for, en mobiltelefon, der vel at mærket er koblet op på et GSM-abonnement.

Altid dækning

Easy-Link fremhæver, at netop styringen af markvandingsanlæg ved hjælp af GSM er ideel, da der ikke opstår problemer med dækningen som i de eksisterende radiobaserede systemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange landmænd, der sidste år fik installeret systemet, er ifølge Easy-Link tilfredse. De positive tilbagemeldinger går blandt andet på, at landmændene sparer turen frem og tilbage i marken for at se, om markvandingen nu også kører, som den skal.

- Nu kan de blot starte pumpen, når de har været ude og flytte vognen og skal ikke frem og tilbage flere gange.

- Ligeledes er de glade for den SMS-besked, der kommer automatisk til dem, når pumpen stopper. Enten fordi den er nået til enden af marken, eller hvis der er en fejl på anlægget, fortæller Tommy Rasmussen fra Easy-link.

Tryktransmitter

I år har Easy-Link en nyhed klar til modulet. Nu er der mulighed for at tilslutte en såkaldt tryk-transmitter. Den egenskab betyder, at landmanden nu kan undvære de velkendte trykafbrydere for overtryk og undertryk.

Det aktuelle tryk kan aflæses automatisk via mobiltelefonen, og desuden kan høj og lav trykværdi ændres med en SMS-besked, hvis man benytter samme pumpesystem til flere markvandinger.