Abonnementsartikel

Direktoratet for FødevareErhverv står bag en ny internettjeneste med oplysninger til økologiske eksportører om muligheder for eksport til udlandet

Eksportører af økologiske fødevarer får en ny tjeneste på nettet med oplysninger om mulighederne for at eksportere til udlandet.

Direktoratet for FødevareErhverv står bag tjenesten, som indeholder en række oplysninger om, hvordan man får godkendt sine varer på de markeder, der i øjeblikket er størst eksport til. Det drejer sig om Sverige, England, Tyskland og USA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tjenesten giver også en oversigt over mulighederne for at få tilskud til eksport af økologiske fødevarer, samt adresser på de relevante myndigheder, interesseorganisationer og institutioner.

Direktoratet har bebudet, at tjenesten vil blive udbygget med oplysninger om flere markeder, ligesom oplysningerne om de eksisterende markeder vil blive mere detaljerede, efterhånden som Fødevareministeriets eksportarbejde gør det muligt.

Baggrunden for initiativet er, at mange eksportører af økologiske fødevarer oplever, at det kan være en vanskelig proces at komme i gang med eksporten.

- Det er kun sjældent et krav, at man anvender det pågældende eksportmarkeds lokale økologimærke, men ud fra et kommercielt synspunkt er det i de fleste tilfælde den eneste mulighed for at få adgang til detailhandlens hylder og forbrugernes tillid.

- Det er imidlertid ofte kompliceret at få lov til at anvende de lokale økologimærker – idet der er særlige procedurer og krav, som skal opfyldes, oplyser Direktoratet for FødevareErhverv.