Uponor Infrastruktur har lavet en smart regnvandstank, som de blandt andet sætter fokus på til dette års udgave af TUN BYG, der afholdes i Fredericia fra den 13. til den 16. marts.

Med en Uponor regnvandstank undgår man at bruge drikkevand til at vande græsplænen eller planterne i drivhuset. Regnvandstanken er usynlig i haven, da den graves ned i jorden. Blade og andet skidt fra tagrenden opsamles i et filter, og overløbet sikrer, at vandmængden i tanken aldrig overstiger et bestemt niveau. Der skal blot tilkobles en pumpe, og så har man en gratis vandkilde. Det betyder, at man slipper for unødige udgifter til dyrt drikkevand, og det er samtidigt med til at spare på naturens ressourcer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Let at installere

Vandtanken er fremstillet i polyethylen, som er et slidbestandigt og let materiale, hvilket gør selve installationen nemmere. Man har nemlig ikke brug for store maskiner til at løfte tanken, og det minimalistiske design kræver ikke en større udgravning.

Uponor regnvandstank leveres komplet med tank og opføringsrør. Desuden kan der som tilbehør købes et filter, hvis der er behov for yderligere rensning af vandet. Uponor tilbyder ligeledes faskine-elementer, vandtappepost, vandlås og andet tilbehør.

Producenten anbefaler, at pumpen til at få vandet fra tanken købes hos en anerkendt fabrikant. Det anbefales ligeledes, at man vælger en pumpetype til anbringelse uden for tanken på jordoverfladen, hvor den vil være let tilgængelig.

Hvis regnvandstanken ønskes udvidet til at kunne opmagasinere en større volumen end det oprindelige, har Uponor en let løsning. Der nedgraves blot yderligere én eller flere tanke, som forbindes med den oprindelige tank, og dermed kan anlæggets volumen hurtigt og nemt udvides.