Abonnementsartikel

Fiona har udviklet en så- og gødningsmaskine, der kan monteres på en frontlæsser, som Alo har udviklet beslag til

Er der monteret en frontlæsser på traktoren, åbner der sig en lang række mulige nye arbejdsopgaver, som traktoren kan løse. En af de mere utraditionelle er en frontmonteret så- og gødningsmaskine.

- Den umiddelbare tanke med, at montere så- og gødningsmaskinen i frontlæsseren, er naturligvis at kunne udså gødning i forbindelse med såning. Gødningen bliver dermed nedharvet og vil hurtigere være til gavn for afgrøden. Optimal gødningsudnyttelse er som bekendt et krav i dag, fortæller Knud Kristensen, salgs- og eksportchef hos Fiona A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fleksibel

Ved efterårssåning på lerede jorde, kan såkassen fyldes med ekstra udsæd. Når meget knoldede og lerede pletter skal tilsåes, kan man blot sænke maskinen ned og udså ekstra udsæd, som så nedharves i jorden.

- Det kan være en absolut betingelse for en fornuftig fremspiring og en tilfredsstillende plantebestand, siger Knud Kristensen.

Desuden kan såmaskinen anvendes til udsåning af græs til grønne marker og til et efterslæt af rajgræs.

God vægtfordeling

Ønsker man efter høst at så en efterafgrøde, kan såmaskinen udså græs, grønrug eller lignende, som en eftermonteret harve derefter nedmulder.

Både ved udsåning af gødning og græs, skal man naturligvis være påpasselig med indstilling af en eventuel slæbeplanke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endelig vil en frontlæssermonteret så- og gødningsmaskine, bidrage positivt til en god vægtfordeling.

- Specielt i kombination med tunge trepunktsophængte redskabskombinationer, er det vigtigt at have en god frontvægt – og er frontvægten aktiv, så er det endnu bedre, siger Knud Kristensen