Abonnementsartikel

Mejeriforeningens bestyrelse har tiltrådt en beslutning om at overdrage Karolines Køkken til Arla Foods med virkning fra 1. april

Slankningen af Mejeriforeningen fortsætter. Mejeriforeningens bestyrelse har netop tiltrådt en principbeslutning om at overdrage Karolines Køkken til Arla Foods, der i dag er det eneste mejeri, som anvender mærket på sine produkter. Overdragelsen ventes at få virkning fra 1. april 2003, skriver Mejeriforeningen i en pressemeddelelse.

- Med denne beslutning kan Karolines Køkkens arbejde integreres i vores mål om at øge udvikling og kompetencer inden for madlavning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sammen med de aktiviteter, Arla Foods allerede har i Sverige inden for dette område, vil virksomheden fremover opbygge det moderne skandinaviske mejerikøkken, siger markedsdirektør Anne With Damgaard, Arla Foods.

- Vi henter i disse år mange ideer til madlavningen fra andre kulturer, men vi må ikke glemme, at der også findes mange spændende retter i vores egen madkultur, siger hun.

Inspiration via internettet

Inspiration til madlavningen vil fremover styrkes gennem internettet, og samtidig fastholdes i et vist omfang de gratis omdelte opskrifter samt udgivelser af kogebøger, som fortsat kan købes hos Karolines Køkken eller i boghandlen.

Karolines Køkken blev i 1962 oprettet af Danske Mejeriers Fællesorganisation, og i 1972 udkom den første kogebog. Forrige år udsendte køkkenet den 8. husstandsomdelte kogebog i 2,6 mio. eksemplarer.

I Mejeriforeningen ser man frem til, at overdragelsen til Arla Foods åbner nye muligheder for det populære køkken. Overdragelsen omfatter selve mærkerne Karolines Køkken samt Karoline"s, som i dag anvendes som varemærke på Arla Foods-produkter som revet ost, fløde, saucer og andet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En række øvrige mærker herunder blandt andet billedmærket af Karoline-koen forbliver i Mejeriforeningen, der kan give tilladelse til, at disse mærker anvendes af andre.

- Det er kun Arla Foods, som har benyttet sig af varemærket Karoline"s og Karolines Køkken. Dermed er alle omkostningerne ved opbygning og udvikling af disse også afholdt af Arla Foods.

Derfor er det også naturligt, at Arla Foods har fuldt ejerskab, hvis man fortsat skal investere i det, siger adm. direktør Ole Willemann, Mejeriforeningen.

- Som brancheforening er vi også i gang med en udvikling, der går i retning af, at vores medlemmer selv varetager kommercielle aktiviteter omkring produkterne, siger han.

Organisatorisk sker der ingen omvæltninger for medarbejderne i Karolines Køkken, idet de fortsat vil have til huse i Mejeriforeningens hus i Århus.