Abonnementsartikel

CNH havde et underskud på 46 millioner dollar i årets første tre måneder

Salget af CNH-maskiner steg på nogle markeder, faldt på andre og resulterede i et kvartalstab på 46 millioner dollars i koncernen. Tilsvarende tab blev i første kvartal 2002 bogført til 374 millioner dollar, hvoraf de 325 millioner dollar skyldtes ændrede regnskabsprincipper.

Det er især i Nord- og Sydamerika, at koncernen har haft problemer med salget i årets første tre måneder. I Nordamerika er salget gået 10 procent tilbage i forhold til samme periode i 2002. I Sydamerika ser det endnu dårligere ud med et fald i salget på 18 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det samlede salg i koncernen gik dog frem med to procent til i alt 2,277 milliarder dollar, hjulpet godt på vej af succes på det Vesteuropæiske marked, hvor salget steg med 21 procent. I resten af verden gik salget frem med 14 procent i forhold til første kvartal 2002.

Minus for entreprenørmaterial

Den samlede salgsfremgang på to procent fordeler sig med tre procent fremgang inden for salget af landbrugsmaskiner og en tilbagegang på en procent i salget af entreprenørmateriel.

Kvartalstallene fra CNH er i overensstemmelse med koncernens forventninger. CNH fremhæver desuden, at resultatet er opnået i et meget vanskeligt marked med generelle brancheresultater under forventninger.

Koncernens topchef Paolo Monferino fremhæver, at CNH i løbet af de seneste 12 måneder har skåret cirka fire milliarder dollar af nettogælden ved at tilføre ny ansvarlig lånekapital.

- Vores stærke balance giver os frihed til at udvikle forretningen og retfærdiggør den tillid, som vore kunder og forhandlere har vist os, siger Paolo Monferino.

Artiklen fortsætter efter annoncen

CNH forventer et samlet resultat i 2003, som skulle bringe koncernens resultat i plus efter en årrække med underskud.