Vitfoss har haft stor succes med mineralfoderautomaten MicroFeeder, som nu er solgt i 5.000 eksemplarer.

Mineralfoderautomaten fungerer efter væltepeterprincippet, og ideen er at tilbyde granulerede mineraler efter ædelyst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ifølge Vitfoss den billigste måde at tildele mineraler, fordi kvæg har en indbygget evne til at æde mineraler i overensstemmelse med deres behov.

MicroFeeder er navnet på det firma, som har udviklet mineralfoderautomaterne, der sælges af Vitfoss gennem de danske grovvareforretninger.

Vitfoos har erfaret, at de fleste danske kvægbrugere ved, hvad en MicroFeeder er.

Købte tre

Og som eksempel på de fordele, som en landmand opnår ved hjælp af automaterne henviser firmaet til gårdejer Lars Søby, som for nylig købte tre af dem hos SAF i Øster Højst.

Hans valg af mineralfoderautomat er blandt andet inspireret af mange kollegaer, som har erfaret, at systemet sikrer mod spild og regnvand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har købt tre mineralfoderautomater i år efter at have erkendt, at vi har brug for et bedre system til at tildele mineraler til vore kvier, mens de er på græs. Og jeg forventer, at vi med mineralfoderautomaterne får en bedre optagelse af mineraler hos de græssende kreaturer og dermed en bedre sikring af, at tilvækst, mælkeproduktion, reproduktion og sundhed er i top, siger Lars Søby.

Hos mineralfodervirksomheden Vitfoss fortæller salgschef Flemming Larsen, at mineralfoderautomaterne er kommet på programmet, fordi Vitfoss vil være markedsførende med hensyn til at tilbyde kunderne metoder til optimal tildeling af mineraler, og lanceringen af MicroFeederen har tilsyneladende haft en positiv effekt.

- Siden vi begyndte at forhandle mineralfoderautomater er vores omsætning af sommermineraler til kvæg steget markant, siger Flemming Larsen.