Abonnementsartikel

En ændret udformning af sneglen i BVL-blanderen betyder, at behovet for trækkraft er blevet mindre, og at der kan køres med flere omdrejninger pr. minut

BVL har ændret udformningen af de vertikale snegle i sine V-Mix-fuldfoderblandere, så de er blevet kegleformede og nærmest har form som juletræer.

Det betyder, at behovet for trækkraft reduceres betydeligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man har kunnet øge antallet af omdrejninger pr. minut og dermed foretage en hurtigere blanding og hurtigere tømning af vognen, forklarer salgskonsulent Flemming Hyldgaard fra den danske importør, Flex Trading.

Han understreger at udformningen samtidig sikrer, at blandingen foregår skånsomt.

Vognene har også fået nyt gear og tilsammen er det forbedringer som ifølge Flemming Hyldgaard betyder, at der skal bruges væsentligt færre hestekræfter til at lave samme blanding.

Han fortæller, at Flex Trading allerede nu har set på de nye blandere, som er kommet ud til kunderne, at traktorer på 80 til 85 hestekræfter uden problemer klarer 20 til 24 kubikmeter-blanderne, blandt andet på grund af reduktionsgearet.

Smal og rummelig

Et af kendetegnene ved BVL-blanderne er ifølge Flemming Hyldgaard, at vognene i 20 til 24 kubikmeter-størrelsen har en relativt lav højde og er ganske smalle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og dertil kommer, at der er en ny serie endnu smallere vogne på vej med en kapacitet på 13, 15 og 17 kubikmeter med to snegle. Totalbredden er kun 2,26 meter inklusive udfodringen, og for eksempel er 17 kubikmeter-blanderen kun 2,85 meter i højden.

En praktisk detalje på BVL-vognene er en overløbsring, der forhindrer spild under blandeprocessen.

Fleksibel fabrik

BVL-vognene fås i størrelser fra 10 til 40 kubikmeter, men den danske importør understreger, at BVL-fabrikken er en mindre fabrik, der i kraft af sin størrelse har en utrolig fleksiblitet, som i realiteten betyder, at man kan få en fuldfodervogn fra BVL skræddersyet helt efter sine individuelle ønsker.

- Fleksibiliteten får dog ikke fabrikken til at gå på kompromis med de høje kvalitetskrav, som er en del af mærkets kendetegn. Det betyder, at nogle af kundernes ideer ikke udføres, før der er foretaget test, som viser, at idéen holder kvalitetsniveauet, siger Flemming Hyldgaard.

Men fleksibiliteten sikrer, at når der ses et behov hos kvægbrugerne, så kan fabrikken bare indrette sig efter det uden den store træghed, som man kan se i større organisationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vognene leveres for eksempel som standard med to udfodringsdøre, der placeres efter kundens ønske. Flere har eksempelvis ønsket en placering i hjørnerne, så udfodringen sker i traktorens kørespor.

Desuden leveres vognene med el- eller hydraulisk betjening direkte fra traktorens olieudtag.

- BVL-fabrikken producerer årligt cirka 600 fuldfodervogne, og det er ikke flere, end at hver vogn næsten klappes, før den forlader fabrikken, siger Flemming Hyldgaard for at illustrere den omhyggelighed, som BVL lægger for dagen.