Der er lagt op til et spændende besøg hos en af verdens førende forskere, Friedrich Tebrügge, inden for reduceret jordbearbejdning den 20. maj.

Friedrich Tebrügge har gennem 25 år sammen med en kreds af forskere arbejdet med reduceret jordbearbejdning, hvor ploven er sat på pension. Udover de rent driftsmæssige forhold har Friedrich Tebrügge også beskæftiget sig indgående med de miljømæssige forbedringer, der opnås ved overgang til reduceret bearbejdning af jorden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Landmænd uden plov" står som arrangør af turen, der starter i Danmark den 19. maj. På vej ned gennem Tyskland opfordres deltagerne til at orientere om deres egne erfaringer med planteavl uden plov.

Til at deltage i turen er udover planteavlere med interesse for dyrkning uden plov også inviteret danske forskere, planteavlskonsulenter og landbrugsskoler.

Der er plads til 50 deltagere, og endnu er bussen ikke fuld. Deltagelse inklusiv bus, overnatning og morgenmad koster 985 kr. og tilmelding sker ved at sende pengene til BG Bank i Odder på konto 1505-4235600760. Sidste frist for tilmelding er 8. maj. Husk tydelig afsender, såfremt turen bliver overtegnet. I så fald returneres pengene.