Skovmaskine-specialisten Interforst lancerer nu en ny Rayco stubfræsermodel, som dækker en kapacitetslomme mellem Raycos mest udbredte model, RG 50, og den største, RG 85.

RG 66 er navnet på den nye model, der først og fremmest adskiller sig fra RG 50 ved en kraftigere motor (Deutz dieselmotor), og som modelbetegnelsen næsten fortæller, er den udstyret med en 66 HK motor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fordelene ved stubfræsning er mange. Ud over at skåne omgivelserne, fordi der ikke skal graves, undgår man også at skade eventuelle jordledninger til telefon og el. Man undgår også en dyr deponering af opgravede stubbe med rester af jord.

- Desuden får man ved stubfræsning et restmateriale, der kan bruges som dæklag i stil med flis - eller man kan aflevere det på lossepladsen til en lav deponeringsafgift svarende til jordaffald. Retableringen af arealet bliver dermed også meget mere lempelig, siger Lau Toxværd, direktør i Interforst.

Smal model

Rayco RG 66 er teknisk set en stærk maskine, som ifølge Interforst forener stor kraft og kapacitet med forholdsvis små dimensioner, så den nemt kan komme ind på områder, hvor der ellers ikke er særlig god adgang.

Den er for eksempel med sine 89 centimeter ikke bredere end et almindeligt havegærde og er derfor nem at få ind i haver, parker og på kirkegårde, hvor stubfræsning også anvendes i stigende omfang.

Rayco RG 66 er udstyret med 4WD og er dermed både meget manøvredygtig og i stand til at komme frem også i besværligt terræn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vægten er knap 1.500 kg. Maskinen har hydraulisk fremdrift. Dermed er den ifølge Lau Toxværd meget nem at manøvrere for brugeren. Den er udstyret med beskyttelsesskærm, der slås ud, når maskinen er i brug.

Fræsehovedet er knap 60 centimeter i diameter og kan køres fra side til side med et samlet udsving på to meter.

Rayco RG 66 er udstyret med et dozerblad, som gør, at den også kan løse mindre planeringsopgaver. Og ikke mindst er det velegnet til at få jævnet restmaterialet efter fræsningen, så arbejdet bliver gjort færdigt i én arbejdsgang.