Abonnementsartikel

Nye regler for oprettelse af helårsboliger med hobbylandbrug på landet gør det lettere at blive hobbylandmand

Fødevareminister Mariann Fischer Boel og miljøminister Hans Chr. Schmidt er blevet enige om nye regler for at oprette helårsboliger med hobbylandbrug på landet. Reglerne skulle gøre det lettere at få en jordbrugsparcel med en helårsbolig med mulighed for lidt landbrug og et par dyr. Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

- Det har været for svært at få lov til at oprette en jordbrugsparcel. Det har forhindret mange mennesker i at få opfyldt drømmen om et hus på landet. Det gør vi nu noget ved. Flere byboere ønsker at flytte på landet, nyde naturen og holde nogle få husdyr, som de kan passe i deres fritid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi giver nu landkommunerne bedre muligheder for at tilbyde arealer til jordbrugsparceller. Det er en god måde at skabe mere liv på landet, siger miljøminister Hans Chr. Schmidt.

Fødevareminister Mariann Fischer Boel er på linje med miljøministeren. Hun mener, at de nye regler for jordbrugsparceller åbner mulighed for mere liv i de tyndtbefolkede landområder.

- De fleste udflyttere vil formentlig bevare deres job i de større byer, men i og med at de planlægger en aktiv fritid på landet, vil de både kunne bidrage til foreningslivet og understøtte den lokale detailhandel og det lokale håndværk, siger Mariann Fischer Boel.

De nye retningslinjer er trådt i kraft og fastslår, at: