Abonnementsartikel

Fødevaredirektoratet holder øje med æggepulver efter fund af det forbudte stof nitrofuran

Fødevaredirektoratet har påbudt tilbagekaldelse af nogle partier småkager, da disse er produceret med et æggepulver, som indeholder rester af det forbudte stof nitrofuran.

EU-Kommissionen har samtidig anmodet medlemslandene om at undersøge æggepulver for indhold af nitrofuraner på ægproduktvirksomheder, idet analyseresultater fra Indien og Mexico viser, at flere prøver er positive for rester af nitrofuraner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som opfølgning på dette foretager Fødevaredirektoratet en målrettet overvågning af importen af æggepulver, og importørerne skal kunne fremvise dokumentation for, at æggepulver importeret fra lande udenfor EU ikke indeholder rester af nitrofuran.

Direktoratet oplyser, at det i forbindelse med rutinemæssige tilsyn vil kontrollere, at virksomhederne ligger inde med denne dokumentation og endvidere udtage stikprøver af æggepulver til undersøgelse for nitrofuran, hvor dette skønnes nødvendigt.

Nitrofuran kan bruges som lægemiddel til dyr, men stoffet er forbudt at anvende i EU, og EU accepterer intet restindhold af nitrofuraner i fødevarer.