Abonnementsartikel

Landscentret tilbyder SMS-service med ugentlige varsler om risiko for sygdomsangreb i afgrøderne - og allerede nu har de set angreb af meldug i vinterhvede

Dag for dag følger planteavlskonsulenterne udviklingen på markerne. Deres observationer danner grundlag for et varslingssystem, som tilbydes landmænd via SMS-beskeder.

På ugentlig basis varsles om sygdomme og angreb af skadedyr, og allerede på nuværende tidspunkt har konsulenterne konstateret tidligt angreb af meldug i vinterhvede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Planteavlskonsulenterne besøger mange landmænd og går ture i markerne. Derfor kan de lige så godt samle deres observationer i en database, så de kan danne grundlag for vejledning til alle planteavlere, fortæller konsulent Ole Juhl, Landscentret, Planteavl.

Tilmelding til varslingsservicen foregår på www.planteinfo.dk

Servicen er ikke helt ny, men i år er registreringsnettet blevet udvidet, så det geografisk dækker tættere. Desuden er mindre udbredte sorter nu også på observationslisten.

Varsling for angreb af sygdomme har ifølge Landscentret afgørende betydning for beslutning om behandling af afgrøden eller ej.

Også varslingen mod angreb af svampesygdommen septoria i vinterhvede er udvidet betydeligt i 2003. Nedbørsmålinger fra op mod 300 stationer sikrer en langt bedre lokalt dækkende varsling af forekomsten af sygdommen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

www.lr.dk/aktuelt er endnu et tilbud til brugere af LandbrugsInfo, videnbanken for Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret.

Her kan de besøgende finde informationer og henvisninger til faglige emner, som lige nu er aktuelle på bedriften. Siden giver altså det hurtige, daglige overblik.