Abonnementsartikel

Holmsland Maskinstation har mange kunder med flade, lavtliggende marker, og det havde indflydelse på valget af nye traktorer

Da Holmsland Maskinstation skulle have nye traktorer, faldt valget på to modeller fra Valtras T-serie.

Hovedbegrundelsen fra Lars Kristensen, indehaver af Holmsland Maskinstation, er, at de ikke er så tunge som større modeller, men de har alligevel kræfter til at trække gyllevognen, snitteren og såudstyret, som er blandt det vigtigste udstyr på maskinstationen, der har mange kunder med flade, lavbundede arealer, hvor maskinernes vægt spiller en afgørende rolle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og de flade marker betyder, at vi klarer os fint med de 190 og 209 hestekræfter, som de to modeller har.

Holmasland Maskinstation har foruden traditionelle opgaver for landbruget også en del kloak- og entreprenørarbejde.

De to Valtra T-traktorer havde kun en måned på bagen, men havde allerede kørt henholdsvis 130 og 106 timer, da MaskinBladet besøgte maskinstationen for at høre nærmere om valget af de nye traktorer.

Behov for flere heste

Holmsland Maskinstation havde tidligere en Valtra 8450 og en Valtra 8750, som begge kunne bruge lidt flere hestekræfter til en del af arbejdet.

- Vi har fået de manglende hestekræfter med de to nye traktorer. Valtra T 180 er den traktor, der typisk kører med vores Väderstad såsæt, mens Valtra T 190 kører med gyllevognen. Egentlig skulle vi nok have haft en Valtra S til gyllekørslen, men den er for det første dyrere, og så er den også for tung til de fleste af de lave arealer, vi kører på, forklarer Lars Kristensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han siger, at T 190 har vist sig at være tilstrækkeligt stærk til at trække gyllevognen.

- Men det skyldes nok også, at vi stort set kun kører på flade marker, tilføjer han.

Lars Kristensen erkender, at han slet ikke har spekuleret på at købe andet end Valtra, fordi Holmsland Maskinforretning, som er Valtra-forhandler, er beliggende meget tæt på maskinstationen.

- Og så er Arne Nielsen god til at sælge, tilføjer han.

Succes-serie

Arne Nielsen, der har leveret de to ny Valtra-traktorer til Holmsland Maskinstation, driver både Holmsland Maskinforretning og Grønbjerg Maskinforretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at netop T-serien har været en solid succes for forretningerne.

- Siden vi fik den første hjem i begyndelsen af december 2002, har vi leveret seks T-modeller, og der er flere på vej, siger han.

- Det, der sælger T-modellen, er blandt andet, at den har elstyret hydraulik af den såkaldte load sensing-type, der betyder, at ventilen kun tager den oliemængde fra systemet, der er brug for. Resten af oliemængden står så til rådighed for de andre ventiler eller liften, forklarer Arne Nielsen.

Han fremhæver, at betjeningen er indbygget i armlænet som følger med sædet.

- Det giver en god ergonomi, og dertil kommer, at kabinen er meget støjsvag, fremhæver Arne Nielsen.