Abonnementsartikel

Firmaet Baastrup har udviklet endnu en serie landbrugsvogne, der bygges op på samme understel, som firmaets øvrige vogne

Baastrup BTS er navnet på en ny serie vogne fra Baastrup Maskinfabrik. Serien består af fire modeller med den mindste som 10 ton-vogn, der rummer 15,6 kubikmeter. Den næste vogn i serien er en 12 ton-vogn, som rummer17,3 kubikmeter. Det er en model, der består af en lavtipvogn og en variabel højtipvogn med en aflæsningshøjde på 2,75 meter.

Topmodellen i den nye serie er en 16 ton bagtipvogn med et indhold på 23,7 kubikmeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vognene er med kraftige containerkasser med fire millimeter bundplade og tre millimeter profilbukkede sider. Aftagelige kornsider, hydraulisk bagsmæk samt lys og bremser er standard, fortæller Flemming Lisberg, Baastrup Maskinfabrik.

Han forklarer, at kasserne er bygget op på de samme understel, som Baastrups tre andre serier er bygget op på.

- Dermed har man garanti for at få et afprøvet og gennemtestet produkt, siger han.

- Serien udmærker sig med det store rumfang, som gør, at transporten kan blive mere rationel, mener Flemming Lisberg.

De tre mindste modeller i den nye serie leveres med bremser på to aksler, og 385 x 22,5 18 lag nye trailerhjul som standard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den store 16 ton-vogn leveres med bremser på fire aksler, og 425 x 22,5 18 lag nye trailerhjul.

Baastrup Maskinfabrik har solgt cirka 50 af de nye vogne, siden de kom frem for få måneder siden, hvilket direktør Arne Lisberg, Baastrup Maskinfabrik, betegner som en fornuftig start, trods problemer i starten med at kunne levere de ønskede antal til forhandlerne.