Abonnementsartikel

På et konkurrencepræget marked har Pöttinger i løbet af de seneste tre år markeret sig som leverandør af redskaber til jordbearbejdning og græsmarker

Altid plads til en til er en slidt floskel, som ikke desto mindre passer godt i dette tilfælde.

Da Thomas Birkballe for tre år siden i april 2000 lod sig ansætte som agent for Pöttinger med det mål at få det østrigske firmas produkter til at slå an i Danmark, var der nok ikke mange, som troede på missionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men skepsis er vendt til succes, for de østrigske redskaber har fundet vej til lift og trækkrog på stadig flere traktorer rundt på danske landbrug.

Det vidner salgstallene om.

- Vi har solgt en del her i foråret, og flere af kunderne har været maskinstationer, fortæller Søren A. Sørensen, indehaver af Sørensen og Lynggaard i Viborg.

Alene Viborg-firmaet har i alt solgt 37 enheder siden man gik ind i importen for to år siden. Og det er en import, der er tale om for hver af de 20 maskinhandlere, som har en aftale med Pöttinger.

- Jeg hjælper blot med kontakten og annonceringen med mere, fortæller Thomas Birkballe til MaskinBladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinhandlerne er hver især selv importører, men vi hjælper med service og de fælles funktioner.

Udover Thomas Birkballe har Pöttinger ansat en dansk servicemedarbejder til at klare det danske marked.

- Vi har begge meget travlt, understreger Thomas Birkballe.

Et bredt program

Mest populært har i første omgang været græsudstyret fra Pöttinger.

- Der er tale om et meget bredt produktprogram, som tæller alle maskiner til håndtering af græsmarksafgrøder hos såvel den lille landmand som hos de store og maskinstationerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi sætter en ære i at kunne servicere dem alle, siger Thomas Birkballe.

På græsprogrammet finder man 40 forskellige modeller af slåmaskinerne, 20 river, 18 vendere, 40 forskellige snittervogne, bugserede finsnittere og sågar en en-rækket majshøster.

- Da jeg startede, mente jeg ikke, der var et marked for snittervogne i Danmark. Men det synspunkt har jeg været nødt til at æde i mig igen, for siden starten er der solgt 29, siger Thomas Birkballe.

Pöttinger er verdens største producent af snittervogne med en årlig produktion på cirka 1.500 vogne, og de udgør hele 27 procent af omsætningen i det østrigske firma. Produktionen af snittervogne startede for 40 år siden.

Satser på elektronik

Programmet af redskaber til jordbearbejdning er også meget bredt hos Pöttinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Plove, rotorharver, såmaskiner og stubharver i et bredt sortiment, hvor der er vægt på ydeevne og betjeningskomfort.

- Vi tilbyder nu en elektronisk styring af ploven direkte fra førerkabinen på traktoren. I første omgang dog kun fra Fendt-traktorer, men jeg forudser, at der snart vil komme systemer, så de fleste større traktorfabrikater er med, siger Thomas Birkballe.

Med den elektroniske betjening skal traktorpiloten ikke længere stige ud af førerhuset for at regulere plovens funktioner, men kan klare indstillingen via en kontrolboks i traktoren.

Reservedele i Hobro

Det stigende salg af Pöttinger har også ført til, at der nu er et lager af slid- og reservedele i Danmark.

- Der er truffet aftale med Dansk-Fransk Maskinimport A/S i Hobro om, at de har et lager af dele til det danske marked, forklarer Thomas Birkballe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han understreger, at servicen skal være i orden, og at det er derfor, at aftalen er truffet om at have et forholdsvis komplet lager af dele i Danmark.

Bestilling af dele sker via den lokale forhandler af Pöttinger.58518-1