Abonnementsartikel

Aarhusegnens Andel får eneforhandling af gødning fra Green Farm Energy

Næringsstofferne fra gylle og anden biomasse er blandt andet interessante for økologiske bedrifter, og Aarhusegnens Andel har netop indgået en aftale om eneforhandling af samtlige gødningsprodukter fra miljø- og energianlæg, der etableres af Green Farm Energy A/S, Randers.

Anlæggene omdanner gylle og anden biomasse til energi samt næringsstoffer, som kan anvendes i landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Næringsstofferne, som Aarhusegnens Andel nu skal afsætte, er i første række flydende kvælstofgødning, som indeholder cirka 25 procent kvælstof. Dertil kommer fosfor og kalium i fast form, som kan spredes ud på markerne med en gødningsspreder.

Der er i første omgang tale om næringsstoffer fra Green Farm Energys testanlæg på Over Løjstrup ved Laurbjerg nær Randers. Senere på sommeren følger næringsstoffer fra et nyt anlæg, der er under opførelse på Overgaard Gods, og desuden er der ved at blive etableret og projekteret en række nye anlæg.

- Vi er utroligt glade for denne aftale, som sikrer, at vi kan tilbyde landmænd over hele landet nogle særdeles gode gødningsprodukter, som Fødevareministeriet har godkendt som husdyrgødning.

- Det gør det attraktivt for mange landmænd at benytte disse næringsstoffer i stedet for handelsgødning.

- Det gælder også de økologiske bedrifter, der har behov for tilførsel af næringsstoffer til jorden og som kan bruge op til 70 kg kvælstof pr. hektar fra konventionel husdyrgødning, siger forretningsfører Vagn Aage Jensen, Aarhusegnens Andel. Han fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Samtidig er disse produkter en kærkommen fornyelse i ønsket om at få fordelt næringsstoffer fra områder med stor koncentration af husdyr og en interessant måde for en landmand at få løst sit harmonikrav på.

Lars Jørgen Pedersen, adm. direktør for Green Farm Energy, ser også frem til det nye samarbejde.

- Vi har valgt at indgå aftalen med Aarhusegnens Andel, da det er en meget professionel drevet virksomhed, der ekspanderer kraftigt og har kunder over næsten hele landet.

- Ikke mindst blandt økologiske bedrifter står Aarhusegnens stærkt. Samtidig er Aarhusegnens Andel medlem af Landsforeningen den lokale andel, så jeg er sikker på, at det er et godt udgangspunkt for at afsætte vore produkter, siger Lars Jørgen Pedersen.