Interforst på Fyn lancerer nu Wadellen-planteboret, der forener boring af huller til større planter med rensning af området omkring hullet for ukrudt og grene.

Maskinen vejer 30 kg og er ifølge leverandøren utrolig skånsom mod underlaget og let at manøvrere i forhold til meget tungere traktordrevne redskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Senere på året kommer et aggregat, der gør, at Wadellen kan bruges til at fælde juletræer, ligesom redskabet kan udstyres med et pælebor til hegnspæle og lignende.

Skånsom

- Den er lille, så den let kommer frem overalt, og den belaster ikke terrænet. De store traktor-redskaber til boring af huller vejer gerne mange tons, og det efterlader traktose i mange år, siger direktør Lau Toxværd, Interforst.

Den 30 kg tunge konstruktion og to bløde, luftfyldte gummihjul gør, at højst tre til fire procent af beplantningsarealet påvirkes mod de normale 30-40 procent ved brug af traktor, oplyser han.

Wadellen er udstyret med en kraftig benzinmotor, der gør arbejdet med boring af huller enkelt og håndterligt.

- Placer blot maskinen, hvor hullet skal bores, og maskinen klarer resten - hurtigt og bekvemt, siger Lau Toxværd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange funktioner

Wadellen kan tilpasses og anvendes til forskellige typer opgaver. Maskinen leveres som standard med et bor, der laver cirka 25 centimeter dybe huller, men det er muligt at få bor med både en anden længde og en anden diameter.

Planteboret er udstyret med en anordning, der renser et område på 40 centimeter i diameter omkring plantehullet, så planten får optimale vækstbetingelser.

Wadellen fremstilles af det svenske firma Brabo Mek. AB og er bygget op over en let aluminiumsramme.