Den hollandsk producerede, knækstyrede læssemaskine af mærket Salta er nu kommet ind på det danske marked.

Det er PA Minimaskiner med afdelinger i Hee og på Vestfyn, som har fundet maskinen, som ifølge firmaets indehaver, Palle Andersen, passer til mange opgaver i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er tale om en læssemaskine fra fabrikken Tobroco.

- Vi har fået Tobroco til at tilpasse deres læssemaskine til danske forhold og til de typer opgaver, som danske kunder typisk benytter en kompakt læsser til, siger Palle Andersen.

I forvejen er PA Minimaskiner importør af Atlas-gummihjulslæssere.

- Men Atlas-programmet rummer ikke små læssemaskiner under 2.000 kg, og her er Salta stærk med fem modeller i intervallet fra 1.200 kg egenvægt til 2.000 kg, siger Palle Andersen.

Navnet Salta er Atlas stavet bagfra og er valgt, fordi Tobroco-maskinerne er tilpasset specielle danske kundeforhold og supplerer Atlas-programmet hos PA Minimaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med Salta har vi et fuldendt program af knækstyrede læssemaskiner, som er en maskintype, der næsten har overtaget markedet fra de traditionelle minilæssere, og derfor har vi manglet maskiner i de lette vægtklasser. Læssemaskinerne under 2.000 kg er lette at transportere rundt for eksempelvis anlægsgartnere og byggefirmaer, siger Palle Andersen.

PA Minimaskiner forventer at sælge Salta-mærket til et bredt udsnit af kunderne inden for eksempelvis byggeri, anlægsgartnere, dambrug, minkfarme, landbrug og så videre.

PA Minimaskiner har fået de første to maskiner hjem, hvoraf den ene var solgt på forhånd, og firmaet har en forventning om at kunne sælge 25-30 stykker det første år.

Foruden Salta og Atlas har PA Minimaskiner import af Thomas-minilæssere og Eurocomach-minigravemaskiner op til otte tons.